BEJELENTÉS

A Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület kapcsán, a Magyar Narancs c. hetilap online felületén megjelent cikkben foglaltak miatt rendkívüli elnökségi ülés összehívását kezdeményezem.

A rendkívüli elnökségi ülés időpontja: 2022. október 19. 15 óra,
A rendkívüli elnökségi ülés helyszíne: Az Egyesület székhelye (5666 Medgyesegyháza,
Kossuth tér 21/A.)

Az elnökségi ülés napirendje:

Tájékoztatás a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület működésével kapcsolatos
2022 évi lezárult és folyamatban levő NAV eljárásokról.

A napirendi pont megvitatását követően Sajtóközlemény kerül kiadásra.

Ruck Márton – elnök –

Link a cikkről:

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/rosszindulatu-feljelentes-vagy-palyazati-ugyeskedes-koltsegvetesi-csalas-gyanuja-a-viharsarokban-253097?fbclid=IwAR27G-EsKJuGeav9wvQ3cIyTewDGtMYrrJ5aV3omDWevcqDZmgJy_hBrkQI

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

A Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület 2022. október 19-én, a Magyar Narancs c. hetilap online felületén megjelent cikkben foglaltak miatt rendkívüli elnökségi ülést tartott.

 

Az ülésen az Elnök részletesen tájékoztatta az elnökséget a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület munkaszervezetének működése kapcsán a 2022 évi lezárult, és a folyamatban levő NAV eljárásokról. Az elnökség a tájékoztatást elfogadta, a NAV eljárásokkal kapcsolatosan további teendőkről nem rendelkezett.

 

Az Elnökség sajnálattal állapítja meg, hogy a NAV-hoz történő bejelentések kapcsán vizsgálatok indulnak a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület ellen, amelyek jelentős adminisztratív terhet rónak a munkaszervezetre, ugyanakkor  mindent megtesz annak érdekében, hogy külső szereplők bejelentései alapján indult NAV vizsgálat mihamarabb megnyugtatóan lezáródjon.

 

Az Elnökség egyértelműen állást foglalt az Alapszabály azon passzusa mellet, amely rögzíti, hogy a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület működését politika mentesen végzi, ezért a Magyar Narancs c. hetilap online felületén megjelent cikkben szereplő politikai jellegű következtetéssekkel sem most, sem a későbbiekben nem kíván foglalkozni.

 

Kelt: Medgyesegyháza, 2022. október 20.